Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر تحریری در جلسه هفتگی درس اخلاق که در مدرسه علمیه معیر برگزار شد، اظهار داشت: دستوراتی که در روابط اجتماعی برای ساختن جامعه صالح بیان شده همه برای آن است که انسان‌ها در مسیر صلاح قرار گیرند.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: امام صادق (ع) می‌فرمایند: زمانی که امری را به کسی واگذار کردید که اهلیت داشت دیگر با او مخاصمه و منازعه نکنید؛ کسانی که وظایف را درک نمی‌کنند و یا نمی‌خواهند به وظایفی که خداوند برای آنان ترسیم کرده سر تعظیم فرود آورند و تبعیت کنند بر اساس دین این افراد سفیه هستند، ریشه اینگونه سفاهت، خودبینی، خودخواهی و تبعیت از خواسته‌های نفسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه زوجین در انتخاب همسر باید به هم کفو بودن توجه داشته باشند، اظهار داشت: مراد از هم کفو بودن آن است که زوجین اهل زندگی باشند؛ زوجین باید در مسیر حق حرکت کنند و منازعه در حق نداشته باشند. قرآن کریم حق را محور همه امور می‌داند، خدا مولای حق است و از مولای حق جز حق ظهور پیدا نمی‌کند.

آیت الله تحریری با اشاره به اینکه اداره انسان با یک برنامه حقانی همراه است، عنوان کرد: قرآن نقشه و برنامه حق است. انسان اگر بر اساس حق گام بردارد به خسارت نمی‌رسد، مؤمنان که در مسیر عمل صالح گام بر می‌دارند در مسیر حق هستند و تحقق حق نیازمند صبر است.

تولیت مدرسه علمیه مروی با تاکید بر اینکه انسان در هر جایگاهی که قرار می‌گیرد باید نسبت به آن جایگاه آگاهی داشته باشد، بیان داشت: چنانچه کسی در یک جایگاهی قرار گرفت که صلاحیت آن را داشت دیگر نباید با آن منازعه کرد، البته مقصود از این کلام آن نیست که کسی اظهار نظر نکند و یا فردی که زمام امور را برعهده گرفته از نظر دیگران استفاده نکند.

وی افزود: خداوند به بالاترین شخصیت عالم می‌فرماید: با مردم مشورت کن؛ تصمیم با صاحب امر است اما صاحب امری که دستورش در همه شرایط واجب الاطاعه باشد تنها خداوند متعال است. انسان نمی‌تواند از دستورات الهی اشکال بگیرد اما می‌تواند سوال کند تا بفهمد، ارتباط آدمی با اولیای الهی برای همین فهمیدن است. بنابراین کسانی که با اشکال تراشی می‌گویند بر امام زمان (عج) نیز می‌شود، انتقاد کرد؛ نشان می‌دهد هنوز اولیات دین را فرا نگرفتند.

آیت الله تحریری اضافه کرد: حتی گفته شده زمانی که از یک عالم سوال پرسیده می‌شود نباید آن پرسش در راستای عاجز کردن ایشان باشد بلکه هدف از این سوال باید فهمیدن باشد. دستورات دین بسیار دقیق است و اگر همه آنها رعایت شود جامعه به صلاح و رستگاری می‌رسد.

تولیت مدرسه علمیه مروی نامه امام علی (ع) به مالک اشتر را بی‌نظیرترین دستورالعمل برای اداره جامعه دانست و گفت: مسؤول در جایگاه مسؤولیت هرگز نباید احساس برتری کند و همواره باید در حاکمیت اسلامی خودش را تحت امر خداوند متعال ببیند و با تواضع و فروتنی در میان مردم و زیر دستان حاضر و از حالات آنان سوال کند.

وی با اشاره به اینکه اولیای الهی حاکم بر نفسشان هستند، تصریح کرد: در حاکمیت دینی آخرین حرف را تنها معصوم می‌زند زیرا کلام ایشان سخن الهی است؛ انسان در هر قسمتی امر را باید به اهلش بدهد اهل، کسی است که حق را بفهمد و اجرا کند.

آیت الله تحریری با تاکید بر اینکه در جامعه باید عقلانیت و عاطفه حاکم باشد، گفت: حضرت علی (ع) به مالک اشتر می‌فرمایند: مهربانی به رعیت و دوست داشتن آن‌ها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز. چونان حیوانی درنده مباش که خوردنشان را غنیمت‌شماری، زیرا آنان دو گروه‌اند یا هم‌کیشان تو هستند یا همانندان تو در آفرینش؛ انسان نباید در ارتباطاتش خوار و ذلیل شود، مقصود از ارتباط، تعامل است و این تعامل قهرا با اظهار خضوع همراه بوده و باید بر اساس شرع مقدس صورت بپذیرد. نرمش و تواضع انسان در مقابل دشمن نباید به گونه‌ای باشد که موجب سو استفاده طرف مقابل و یا ذلت فرد شود؛ کسی که نمی‌خواهد عزت مؤمنان حفظ شود منافق است حال در هر جایگاه و سمتی که می‌خواهد باشد.

کد خبر 5133916

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله تحریری حکومت اسلامی مالک اشتر قرآن کریم مدرسه علمیه مروی درس اخلاق فعالیت های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی ام البنین قرآن انقلاب اسلامی ایران قرآن کریم صحیفه سجادیه هیات مذهبی شبکه قرآن و معارف سیما مداحان قاسم سلیمانی حجت الاسلام محمد قمی رادیو قرآن ویروس کرونا مدرسه علمیه آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۱۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری که شامگاه پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در حسینیه ثارالله دزفول برگزار شد، ضمن تبریک هفته معلم گفت: خدا را شاکرم که این نشست حکمت بنیاد برگزار شد تا از اندیشمندی متفکر، ادیبی متخلق، فرزند دیار مقاومت؛ دکتر محمدرضا سنگری تکریم کنیم تا با این تکریم، یک حرکت تمدنی داشته باشیم. باید بگویم شاید بیش از یک سال از ایشان خواهش می‌شد که این مجلس تکریم را بپذیرند و ایشان نمی‌پذیرفت. عرض کردم این تکریم فقط تکریم شما نیست، تکریم علم و ادب است. از کار‌های تمدنی است که نسل جوان و نوجوان از آن درس می‌گیرند.

وی اظهار کرد: همه شما آقای دکتر سنگری را می‌شناسید و از وعظ و منبر ایشان بهره می‌برید. بیش از نیم قرن در ترویج معارف اسلامی و عاشورایی تلاش می‌کند. مداحان و ذاکران کشور به‌ویژه استان خوزستان از اشعار و آثار ادبی ایشان بهره برده‌اند. اهل جبهه و جنگ بود. فرماندهان و رزمندگان از دانش او درس می‌گرفتند. یک شخصیت فعال فرهنگی از قبل از انقلاب بود. با گروه منصورون ارتباط داشت، به‌ویژه با شهید حجت‌الاسلام سبحانی که تأثیری خاصی بر شخصیت ایشان گذاشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: معلم و مدرس آموزش و پرورش و دانشگاه‌های مختلف بوده و هست. مؤلف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی، فعال مطبوعاتی و مؤلف ده‌ها کتاب و عاشوراپژوهی و تبیین‌گر ادبیات انقلاب و ادبیات پایداری و در رأس همه اینا ولایت‌مداری است.

استاد خسروپناه گفت: گوشه‌ای از دستاورد‌های این عالم را عرض کردم، اما سؤال مهم اینجا مطرح است که چه اتفاقی می‌افتد که استاد سنگری شکل می‌گیرد؟ بی تردید عواملی نقش دارد. سه عامل مهم را نام می‌برم که در ساخت هویت و شخصیت دکتر سنگری مؤثر بوده و می‌توانند برای ما نیز نقش‌آفرین باشند.

وی ادامه داد: عامل اول تربیت خانوادگی است. انسانی که بر سر سفره پدر و مادری متدین که رعایت حلال و حرام کنند و با عالمان زمانه خود ارتباط داشته باشد، این چنین پرورش می‌یابد. استاد سنگری فرزند استاد حاج غلامحسین سنگری است که افتخار داشتم دو، سه سالی در معیت ایشان از محضر آیت‌الله مدرسیان در مدرسه آیت‌الله معزی بهره ببریم. مرحوم حاج غلامحسین سنگری که عمر بابرکت داشت، انسانی خلیق، معلمی دلسوز و متشرع بود. پدر و مادری این‌گونه فرزندی مانند دکتر سنگری تربیت می‌کنند. تربیت خانوادگی اصل و اساس است. این خیلی مهم است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: عامل دوم، تعالی مسجدی است. آقای دکتر سنگری در مسجد رشد کرد. هم خود در مسجد رشد کرد و هم تعالی بخش اهل مسجد بود. مسجد را فراموش نکنید. بچه‌های خود را به مسجد رفتن تشویق کنیم. جلسات قرائت قرآن را که امتیاز ویژه شهرستان دزفول است، قدر بدانیم.

استاد خسروپناه گفت: عامل سوم فضیلت‌یافتگی در ساحت اخلاق و ادب است. این عنوان «ادیب دزفول» که برای این برنامه انتخاب شده، معمولاً در ذهن ما شخص شاعر و ادیب به معنی خوش سخن را می‌آورد. اما ادب، یک مفهوم بسیار متعالی است. اگر درست فهمیده باشم فرق ادب و اخلاق این است که اخلاق، ملکات فضیلت‌محور درونی است. کسی که ملکه ویژگی‌های مثبت و فضایل را داشته باشد، انسان متخلقی است، اما انسانی که این فضیت درونی را در ظاهر هم بروز می‌دهد؛ نه فقط خوش سخن باشد، خوش خلق هم باشد، حرمت دیگران را حفظ کند، نسبت به دیگران خوش نیت باشد، در این صورت انسان با ادبی است.

وی گفت: ادب یک رزق متعالی و نعمت الهی است. اگر کسی آن را نداشته باشد محروم است. به فرموده امیرالمؤمنین (ع) ادب، کمال انسان است. خداوند سبحان وقتی انبیا را معرفی می‌کند از آنها به ادب یاد می‌کند. معصوم می‌فرماید دوست دارم شعیان ما انسان‌های عاقل، فهیم، فقیه، حلیم و ادیب، اهل مدارا، صبر و صدق باشند. ویژگی دکتر سنگری این است که این ادب هم در خوش کلامی او نمایان است و هم در خوش رفتاری او. این زاییده اخلاق است. ادب زاییده اخلاق است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آقای دکتر سنگری بیش از ۵۰ جلد کتاب نوشته است، کتابی به اسم «آیینه‌دارن آفتاب» دارد که زیست‌نامه اصحاب امام حسین (ع) است. آقای دکتر سنگری در این کتاب روی چه ویژگی‌هایی از اصحاب امام دست گذاشته است؟ معرفت و فهم عمیق، آزادگی، تولی و تبری، صبوری، شجاعت و دلاوری، ایثار و پاکباری، شیفتگی به عبادت، غیرتمندی و صلابت، عزت و نفوذ ناپذیری، موقعیت‌شناسی و روشنگری. چرا آقای سنگری این مفاهیم را از اصحاب کشف می‌کند؟ عمده این ویژگی‌ها فضایل است. چون این شخصیت، با عمق وجود دریافته اگر انسان فضیلت اخلاقی داشته باشد، یار امام می‌شود. در مقابل «آیینه‌شکنان» که نام کتاب دیگر او است، پژوهش تاریخی درباره شخصیت‌هایی است که مقابل امام حسین (ع) ایستادند. ویژگی اینها چیست؟ طمع، حرص، حرام‌خواری، رشوه‌گیری، جهل، حسادت، کینه‌توزی، سنگدلی، خود بزرگ‌بینی. همه اینها رذیلت است. یعنی ایشان در آثار عاشوراپژوهی خود به یک پیام اساسی اشاره دارد. آن پیام کلیدی این است فضایل اخلاقی، انسان را یار امام می‌کند و رذایل اخلاقی انسان را بار امام می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند
  • عجیب ترین ضربه آزاد و بی نظیرترین پاسکاری را ببینید
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند