Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز،  تجمل و زیباگرایی امری فطری است که خداوند در نهاد انسان‌ها قرار داده است،  اما آنچه در اسلام از آن نهی شده است، «تجمل‌پرستی» و «اتراف» و «رفاه زدگی» و گرایش افراطی به ظواهر دنیوی و غفلت از آراستگی‌های درونی و معنوی است. به نعمت و آسایش زندگانی کردن و تنعم، «ترف» می‌گویند. ترفّه به معنای توسّع در نعمت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عیاش و خوشگذران و ناز و نعمت‌پرورده و بیراه گردیده از نعمت و واگذاشته به میل و خواهش خود که هر چه خواهد بکند و مغرور و خودبین و از خود راضی باشد  «مترف» می گویند. در واقع «مترف، یعنی خوگرفتگان به عیش و ناز و نعمت» که این مفهوم برگرفته از آیات قرآن است. به عنوان نمونه خداوند در آیه16 سوره اسراء می‌فرماید:‌ «وَ إِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِكَ قَرْیَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِیهَا فَفَسَقُوا فِیهَا فَحَقَّ عَلَیْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِیرًا؛ و ما چون اهل دیاری را بخواهیم به کیفر گناه هلاک سازیم پیشوایان و متنعّمان آن شهر را امر کنیم (به طاعت، لیکن) آنها راه فسق (و تبهکاری و ظلم) در آن دیار پیش گیرند (و مردم هم به راه آنها روند) پس آنجا تنبیه و عقاب لزوم خواهد یافت، آن گاه همه را هلاک می‌سازیم.» 

این خصلت آنگاه که در مسئولان و متولیان جامعه رسوخ کند، زمینه‌ساز  بسیاری از مفسده‌های اداری و اجتماعی و نیز موجب بدبینی مردم جامعه نسبت به اصول اولیه نظام اسلامی می‌شود؛ زیرا با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و استقرار دولت‌ها کم‌ترین توقع عامه مردم، دوری از اشرافیت و تجملات مدیران و مسئولان جامعه بود، اما متأسفانه از همان آغازین روزها خطر اشرافیت و دنیاطلبی مسئولان نظام را تهدید کرد تا جایی که این خطر به قشر روحانیت نیز تسری یافت. از این رو امام خمینی(ره) در سخنرانی‌های متعددی مسئولان و روحانیون را نسبت به خطر اشرافیت و تجملات هشدار می‌دادند. 

 سیره عملی حکومت امیر مؤمنان(ع) بهترین الگو برای مسئولان یک حکومت اسلامی محسوب می‌شود؛ زیرا جامعه اسلام پس از رحلت رسول گرامی اسلام(ص) با این چالش نیز مواجه شد. امام(ع) در برخورد با گرایشات کارگزاران به سمت اشرافی گری و خیانت به بیت‌المال بسیار حساس بودند و با قاطعیت برخورد می‌کردند. ایشان در عهدنامه مالک اشتر به او فرمان می‌دهند با کارگزاران خائن برخورد جدّی صورت گیرد و صرفاً با عزل به پایان نرسد. حضرت می‌فرمایند «از همکاران نزدیکت سخت مراقبت کن و اگر یکی از آنان دست به خیانت زد و گزارش جاسوسان تو هم آن خیانت را تأیید کردند، به همین مقدار گواهی قناعت کرده، او را با تازیانه کیفر کن، و آنچه را که از اموال در اختیار دارد از او باز پس گیر، سپس او را خوار دار و خیانت کار بشمار و طوق بدنامی به گردنش بیفکن.»

همچنین حضرت یکی از فرمانداران خویش در بصره به نام عثمان بن حنیف را که دعوت یک مهمانی مجلل را پذیرفته بود، مورد عتاب قرار دادند و فرمودند:‌«ای پسر حنیف به من خبر رسیده که مردی از بصره تو را به میهمانی فراخوانده و تو نیز اجابت کرده‌ای. سفره‌ای رنگین برایت افکنده و کاسه‌ها پیش رویت نهاده، هرگز نمی‌پنداشتم تو دعوت کسانی را اجابت کنی که بینوایان را از در می‌رانند و توانگران را بر سفره می‌نشانند... بدان که هر کس را امامی است که به او اقتدا می‌کند و از نور دانش او فروغ می‌گیرد، اینک امام شما از همه دنیایش به پیراهنی و دستاری و از همه طعام‌هایش به دو قرص نان اکتفا کرده است؛ البته شما را یارای آن نیست که چنین کنید اما مرا به پارسایی و مجاهدت و پاکدامنی و درستی خویش یاری دهید.» این مقدار حساسیت حضرت نشان‌دهنده میزان خطر اشرافیت و تجمل‌گرایی است. 

منابع:
*پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه
* امامت و رهبری، مرتضی مطهری، ص 191

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۱۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب پهلوزاده در خطبه‌های این هفته شهر اهرم عنوان داشت: باید مواظبت کنیم تا نفس اماره بر اعضا و جوارح ما مسلط نشود چرا که اگر مسلط شد ما را از بندگی خداوند خارج می‌کند و به یک مستکبری مثل فرعون و صدام تبدیل می‌کند.

امام جمعه اهرم ادامه داد: هر جامعه‌ای که کمتر تحت هوای نفس باشد به حاکمیت الهی نزدیک تر می‌شود و هر جامعه‌ای که محکوم به تبعیت از هوای نفس مستکبران شود هم خودش را و هم دیگران را از بین می‌برد.

وی افزود: همانطور که رژیم غاصب صهیونیستی با به زنجیر کشیدن مردم خودش و همه مردم دنیا حاضر نیست دیگران نفس بکشند، همانطور که آمریکا دانشجویان را در آمریکا اجازه نمی‌دهد از سلطه آنها خارج شود در همین چند روز اخیر دو هزار دانشجو را زندانی کردند تا این اندازه از آزادی بیان می‌ترسند از نفس کشیدن دانشجویان در فضایی خارج از فکر استکباری نظام صهیونیست وحشت دارند.

امام جمعه اهرم تصریح کرد: از معروف‌ترین سندهای مرزبندی با طاغوت دوران خودش مقبوله عمر بن حنظله است. که در مورد دو نفر از شیعیان که نزاعی داشتند و به قاضی حکومت جور امویان یا عباسیان رجوع کرده بودند امام صادق علیه السلام فرمودند اینگونه مراجعات چه حق باشد و چه باطل در حقیقت مراجعه به طاغوت است. شاخص و معیار جامعه اسلامی این است که مراجعه به سلطان و پادشاه و هر عنوانی که حکم به غیر ما انزل الله کنند باطل هست.

وی گفت: همانطور که حمله به پایگاه آمریکایی عین الاسد و حمله به پایگاه نواتیم در رژیم غاصب و زدن رادار آمریکایی و اهداف دیگر نشان از دست برتر ایران در عرصه نظامی و شکست ابرقدرتی غرب بود لازم هست در عرصه اقتصاد نیز یک وعده صادقی باید محقق شود و نفوذی‌ها و شرکت‌ها که قیمت‌ها را بالا می‌برند تنبیه شوند و اقتصاد از دست این مفسدین خارج شود.

پهلوزاده ادامه داد: لازم است در عرصه اقتصادی وعده‌های صادق زود به نتیجه برسد و هم با جهش تولید و هم با مبارزه با اژدهای هفت سر فساد؛ اقتصاد به نفع قشر متوسط و ضعیف جامعه باشد.

امام جمعه اهرم افزود: به مناسبت شهادت علامه شهید مطهری در هفته بزرگداشت مقام معلم قرار داریم این هفته را به معلمین عزیز تبریک عرض می‌کنیم. در دیدار معلمان با مقام معظم رهبری، ایشان نکات مهمی فرمودند از جمله اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چندسال در کشو میزشان گذاشتند و درش را هم بستند.

وی اضافه کرد: هویت منابع انسانی این کشور در آموزش و پرورش شکل می‌گیرد. معلم وقتی در میدان حضور فعال دارد در واقع دارد هویت سازی می‌کند. حضور فعال کجاست؟ حضور فعال میدانی معلمین یعنی حضور مؤثر در مساجد که مرکز هویت سازی دینی است یعنی حضور در برنامه‌های هویت ساز ملی و مذهبی و الگودهی به نوجوانان است با اجرای اردوها و گفتمان سازی های دینی.

وی ادامه داد: در آموزش و پرورش هم باید تلاش شود آموزش همراه تربیت و مقدم باشد. از مجموعه بیمه سلامت در تمدید بیمه شدگان روستایی و پنج دهک اول درآمدی و همچنین خدمات رایگان بستری برای کودکان زیر هفت سال تقدیر و تشکر می‌کنیم.

کد خبر 6095795

دیگر خبرها

  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • برخورد با مدیران مقصر در آتش سوزی شهرک امام زاده ابراهیم شفت
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • عادی انگاری شرب خمر توسط برخی افراد/ با مجالس گناه برخورد شود
  • وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند